ויטמין  B12   לפתרון עייפות ותשישות

ויטמין  B12   לפתרון עייפות ותשישות

 

כמה ישראלים סובלים ממחסור בויטמין B-12 ?

א.                 בין 1% ל- 3%

ב.                  בין 15% ל- 30%

ג.                    בין 11% ל- 13%

 

מה מקורו של ויטמין זה?

א.   מן החי

      ב.   מן הצומח

ג.        מן החי והצומח גם יחד.

 

התשובות בהמשך.

 

שוב קשה לכם לקום בבוקר?  אתם תשושים במהלך היום או שאולי אין לכם תיאבון?

יכול להיות שאתם פשוט סובלים ממחסור בוויטמין B-12.

 

מיהו הויטמין הזה?

כשאר הויטמינים, גם את הוויטמין הזה איננו יכולים לייצר באופן עצמאי  ולכן, עלינו להיעזר במזון על מנת לספקו לגופנו.

תפקידיו העיקריים הם עזרה בשמירה על כדוריות הדם האדומות והתאים של מערכת העצבים והוא גם משמש נדבך חשוב בבניית החומר הגנטי שבתאים.
אגב, אנו זקוקים לכמויות יחסית קטנות ממנו מדי יום.

 

כמה ישראלים סובלים ממחסור בויטמין זה?

סקר של משרד הבריאות מורה שכ- 30% מהאוכלוסייה אינם צורכים מספיק ממנו.  בהשוואה בין המינים נמצא שנשים צורכות ממנו פחות מגברים כיוון שהן אוכלות כמויות קטנות יותר של בשר.

 

אצל מי יכול להופיע מחסור בויטמין זה?

אצל אנשים שיש להם פגיעה ביכולת הספיגה שלו מן המזון כתוצאה ממחלות שונות, צמחונים, טבעונים, מי שנמנעים מצריכת חלב ואצל אנשים הצורכים כמויות גדולות של אלכוהול.

 

למה גורם מחסור בו?

לתופעות כגון עייפות, בעיות בריכוז וחולשה, וגם למחלות כגון: אנמיה, נזק למערכת העצבים ולשכיחות גבוהה יותר של מחלות כלי דם ולב.

אצל נשים בהיריון שאצלן קיים מחסור בו - יש שכיחות גבוהה יותר לפגמים מולדים.

 

איך בודקים האם יש מחסור ממנו?

בדיקת דם פשוטה תוכל לאבחן מחסור שכזה ותזונה נכונה תעזור בהעלמת התסמינים.


 

מהי הקצובה המומלצת ליום (לאוכלוסייה בריאה) ?

תלוי בגיל.

בגילאי 4- 8 ל-1.2 מיקרוגרם ביום.

מתבגרים- 1.8 מיקרוגרם.

מבוגרים - 3 מיקרוגרם ביום.

נשים בהיריון ומיניקות ל- 4 מיקרוגרם ליום.

אנשים שנמצא שהם לוקים במחסור בוויטמין זה צריכים לקבל הנחיות מדיאטן/ית או רופא/ה לגבי דרך הטיפול והכמויות המתאימות להם.

 

האם עודף ממנו מסוכן ?

לא.

איפה מוצאים אותו ?

באופן טבעי הוא נמצא אך ורק במאכלים שמקורם מן החי כגון: בשר (ובמיוחד בקר וכבד בקר), עוף, מוצרי חלב, דגים מעושנים, ביצים, פירות ים.
מכיוון שהצריכה ממנו אינה מספקת, יצרני המזון מעשירים בו מוצרים כגון: דגני בוקר, לחמים, חטיפים ומוצרי סויה למיניהם.

קיימים בשוק גם תוספי תזונה המכילים אותו.

 

הוויטמין והחלב -

במחקר ארוך טווח בו נבדקו 30,000 מבוגרים (!) נמצא שספיגתו של הוויטמין ממקור של חלב ודגנים מועשרים הייתה טובה יותר מאשר מזו של מקור בשרי.

כוס חלב מספקת 30% מהצריכה המומלצת למבוגר ו- 60% מהצריכה המומלצת לילדים עד גיל 8.

 

ומה בנוגע לבשר?

בשר בקר עדיף, שכן ב- 100 גרם ממנו יש 3 מיקרוגרם B-12,

בעוד בחזה עוף ובהודו רק 0.37 מיקרוגרם 

ובדג סול יש 2.5 מיקרוגרם ל100 גרם.

 

 

 

בברכת בריאות



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -